пʼятниця, 1 листопада 2013 р.

3 тиждень

Депресія

 Коли людина в депресії, він приділяє мало уваги зовнішньому вигляду. І неважливо, це зірка шоу бізнесу, або доярка. У мережі інтернет багато фотографій зірок без гриму. Багато хто з них в наслідок пластичних операцій або депресій виглядають не по королівському. Також у жінок часті післяпологові депресії. Відомій актрисі Холлі Беррі був поставлений діагноз "депресія" в 1997 році після дуже болючого розлучення. Зірці Голлівуду знадобилося багато часу, щоб відновитися. Схильна до атак депресії також співачка Шеріл Кроу. "У мене бувають дні, коли важко встати з ліжка і відповідати на телефонні дзвінки" - зізнається вона. А європейська зірка Седі Фростбила важко страждала від післяпологової депресії після народження четвертої дитини.

 Причини: Депресія є серйозною проблемою, від якої не можна відмахуватися. Це хвороба, яку треба обов'язково лікувати. Депресія зазвичай супроводжується апатією, занепокоєнням, а іноді навіть думками про самогубство.

 Як з цим боротися? Не варто розраховувати на те, що це питання вирішиться саме собою. Краще звернутися по допомогу до фахівців - психіатра чи психолога. Лікування не повинно бути пов'язано з прийомом антидепресантів! Вони лише знімають симптоми, але не лікують причину. Зцілення не обов'язково має бути пов'язано з прийомом медикаментів. Важливу роль грає психологічна допомога професіоналів. Також треба уважно проаналізувати свій раціон харчування. Дослідження показують, що омега-3 жирні кислоти впливають на поліпшення настрою. А їх недолік є однією з причин хронічної депресії.

 Розлади харчової поведінки: булімія і анорексія

 Найбільше співчуття викликають зірки шоу бізнесу, які страждають булімією і анорексією. Ці психічні захворювання піддаються лікуванню за працею. При булімії відзначається неконтрольований апетит, який нерідко закінчується блювотою. Від булімії страждає, наприклад, Джері Холлівел. Вона характеризує своє ставлення до їжі як "важкий і нав'язливе". А ось колишня солістка популярної групи "Spice Girls" і дружина відомого футболіста - Вікторія Бекхем - навпаки, недалека від анорексії. Ця хвороба виявляється зайвою худиною і втратою апетиту.

 Причини: Все більше і більше людей страждають від розладів харчової поведінки. Булімія і анорексія пов'язані з низькою самооцінкою, різними комплексами неповноцінності і, звичайно, генетичними чинниками. Відсутність контролю над власною долею хворими зв'язується із зовнішнім виглядом. "Як тільки я скину зайву вагу, моє життя стане краще" - це найбільш поширена мотивація у хворих на анорексію. Багато хто з них свято вірять, що в такому вигляді вони чарівні.

 Як з цим боротися? На жаль, анорексія і булімія стають поширеними хворобами. Особливо серед молоді. Бажання виглядати як зірки шоу бізнесу штовхає дівчат сідати на жорстку дієту. Яка в кінцевому рахунку призводить до розладів харчової поведінки. Боротися з розладами харчової поведінки надзвичайно важко. Це серйозні психічні захворювання. Тому при найменшій підозрі найкраще піти до психіатра чи психолога. Когнітивна поведінкова терапія та сімейна терапія є двома найбільш дієвими методиками лікування. Слід також відвідати дієтолога, який допоможе підготувати план по здоровому харчуванню.

Немає коментарів:

Дописати коментар