пʼятниця, 1 листопада 2013 р.

2-ий тиждень



Безсоння

Безсоння часто є причиною неспокійного способу життя. Зірки шоу бізнесу піддаються постійним стресам. У них напружений графік, віднімає багато сил. Якщо зранку поглянути на Мадонну без гриму, можна без зусиль розгледіти "мішки" під очима. Тому що Мадонна страждає від безсоння майже все життя. Ось що про це говорить сама кінозірка, співачка, мати і невиправний трудоголік: "Коли я лягаю спати, я не можу перестати думати про речі, які я повинна зробити". Також безуспішно бореться з безсонням Вайнона Райдер. Вона навіть якось сумно пожартувала: "Я дуже сильно втомлююся, щоб спати." Зрештою вона звернулася до спеціалізованої клініки за медичною допомогою. У цілому від безсоння страждають багато зірок шоу бізнесу. Природно, що постійне недосипання катастрофічно позначається на зовнішньому вигляді. Часом навіть професійний грим не в силах приховати сліди втоми.

Причини: За останніми даними, близько 15 відсотків жінок звертаються за порадою до лікаря з розладами сну. Серед цих хворих більша частина - 59 відсотків - люди в самому розквіті сил у віці від 20 до 59 років. Причини цієї хвороби можуть бути дуже різними. Стрес, безперервне напруження, хвороби, часті поїздки, великі зміни в житті або щоденна рутина. Безсоння треба лікувати, оскільки вона надає руйнівний вплив на здоров'я людини та її роботу. Безсоння призводить не тільки до браку енергії і послаблює імунітет. Але також значно знижує сексуальну активність, викликає проблеми з пам'яттю і концентрацією уваги. Не виспались люди часто є винуватцями дорожньо-транспортних пригод.

Як з цим боротися? Щоб організм розслабився, не треба планувати важливі справи перед сном. Треба очистити мозок від всіх думок. Дослідження показали, що здоровому сну допомагають певні вправи. Зірки шоу бізнесу рекомендують зайнятися перед сном йогою. Або зробити коротку прогулянку на свіжому повітрі. Наприклад, Гвінет Пелтроу досягає позитивного ефекту вечірньої медитацією. Тільки тоді вона може "стрибнути" у ліжко і заснути. Вечірній розслабляючий ритуал завжди треба починати в один і той же час. Ваше тіло звикає до цього ритму і засипати стане значно легше. Добре допомагає ароматерапія. Достатньо ухвалити вечірню ванну з розслаблюючим ароматом лаванди або сандалового дерева. Однак, якщо "підручні" методи не допомагають, зверніться за допомогою до професіоналів.

Немає коментарів:

Дописати коментар